Is een jacuzzi gebruiken gezond?

Jacuzzi
Jacuzzi

Het gebruik van warmte is een van de meest effectieve manieren om te ontspannen. Warm baden wordt door veel mensen gebruikt om te ontspannen. Maar werkt dit ook echt om te ontspannen? In dit artikel een aantal feiten en fabels van het warm baden in bijvoorbeeld een jacuzzi.

Fabel

In een warm bad zitten verbrand net zoveel calorieën als een half uur hardlopen. Dit nieuwtje ging een tijdje geleden rond op verschillende nieuwssites. Echter is dit niet waar. Als je in bad zit verbrand je namelijk wel 80% meer dan in rust. Dus in bad liggen is wel degelijk beter dan op bed liggen maar iemand die langzaam loop verbrand al gauw 100% meer dan in rust. Dus de 80% lijkt veel maar valt uiteindelijk heel erg mee.

Feit

Warm water zorgt ervoor dat je hartslag omhoog gaat. Dit zorgt er weer voor dat je bloedcirculatie gestimuleerd wordt en hierdoor krijgen je spieren meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd. Hierdoor herstellen je spieren sneller van eventuele blessures. Een goede bloedcirculatie zorgt ervoor dat je huis sneller kan regenereer wat ervoor zorgt dat je er gezonder uitziet.

Veel mensen zien dit misschien juist als een nadeel omdat ze zich hierdoor misschien juist vies voelen. Echter is zweten erg goed voor de gezondheid van je lichaam, doormiddel van zweten kan je lichaam zich goed ontdoen van de zogeheten toxische stoffen.

Wanneer u een jacuzzi wilt kopen heeft u verschillende opties. Neem u een grote of kleine, met massage knopen of zonder, met radio zonder radio enzovoort. Massage knoppen zijn voor bijvoorbeeld blessures een extra voordeel deze kunne specifieke delen van het lichaam een massage bieden. Uh kunt ook kiezen voor een hottub een hottub is puur natuur. Dit is een houten ton met een houtkachel eraan die het water verwarmt.

Dit vind je misschien ook leuk...