Hoe kies je de juiste maat jute vloerkleed voor je kamer?

Wil je een natuurlijk tintje aan je interieur geven? Jute vloerkleden zijn een geweldige manier om dat te doen! Ze zijn niet alleen mooi, maar ook zeer duurzaam en betaalbaar. Maar voordat je het eerste jute vloerkleed koopt dat je ziet, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog bespreken we hoe je de juiste maat jute vloerkleed voor je kamer kiest. Dus als je erover denkt om een jute vloerkleed toe te voegen aan je inrichting, lees dan zeker verder!

Het formaat van een jute vloerkleed

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een jute vloerkleed is de grootte. Jute vloerkleden zijn er in verschillende maten, dus het is belangrijk dat je het vloerkleed kiest dat het meest geschikt is voor je ruimte. Als je niet zeker weet welke maat je moet kiezen, zijn er een paar dingen die je in gedachten kunt houden. Denk na over hoe het vloerkleed zal worden gebruikt. Als het in een hal of woonkamer komt te liggen, moet het groot genoeg zijn voor meubels. Als je een jute vloerkleed daarentegen gebruikt als accent in een slaapkamer of badkamer, kan je beter voor een kleiner formaat gaan.

De plek van het jute vloerkleed

Ook waar je de jute vloerkleed neer wilt leggen kan veel uitmaken voor het juiste formaat. Een jute vloerkleed onder een bank, kan het beste vijf centimeter aan beide kanten uitsteken. Een jute vloerkleed is echter ook geschikt als een detail in een grotere kamer.

De vorm van het jute vloerkleed

Wat je ook in gedachten moet houden, is de vorm van je kamer. Een jute vloerkleed kan rechthoekig maar ook rond zijn. Als je een grote, open ruimte hebt, zal een rechthoekig vloerkleed goed werken. Maar als je kamer klein is of een onregelmatige vorm heeft, is een rond jute vloerkleed misschien een betere optie. Zodra je al deze factoren hebt overwogen, heb je geen probleem meer met het kiezen van het juiste formaat vloerkleed!

Dit vind je misschien ook leuk...