12Build heeft een relatief nieuw concept geïntroduceerd in de bouwwereld. Het zoeken, selecteren en benaderen van potentiële aannemers hebben ze met hun online tool een stuk gemakkelijker gemaakt. Opdrachtgevers, hoofdaannemers, architecten, calculatie-bureaus en onderaannemers kunnen zoeken naar partners, ze benaderen voor offertes, deze ter plekke ordenen en beoordelingen geven.

11EN1 heeft 12Build voorzien van een opnieuw ingedeelde en vormgegeven voorkant van de website. De vele soorten bezoekers die de website moet kunnen aanspreken en de vele mogelijkheden die de website ze biedt maakten het een mooie uitdaging.

 

Doelstelling
12Build benaderde ons om de frontend van hun website opnieuw in te richten en vorm te geven. De communicatie en de conversie moest over de gehele linie verbeterd worden.

 

Omschrijving
Het zoeken, selecteren én benaderen van prospects heeft 11EN1 een stuk gebruiksvriendelijker gemaakt. De illustraties op de website konden we ook direct onder handen nemen.

Opdrachtgevers, hoofdaannemers, architecten, calculatiebureaus en onderaannemers kunnen op dit B2B-platform zoeken naar partners en ze benaderen voor offertes. Deze kunnen ze ter plekke ordenen,beantwoorden en beoordelen. Zelfs het meesturen of laten afdrukken van de vele benodigde bouwtekeningen kan via 12Build. 11EN1 kreeg de uitdaging om dit er simpel en uitnodigend uit te laten zien en om alles zo gebruiksvriendelijke mogelijk te maken, ten einde de conversie te verhogen

 

Resultaat
De zoekfunctionaliteit heeft een prominente plek gekregen. Prospects kunnen hierdoor hun toekomstige partner sneller vinden. Onder de zoekfunctionaliteit hebben we voor een duidelijkere hiërarchie gezorgd. Elke doelgroep heeft een eigen ingang gekregen, die leidt naar een landingspagina waarop met gerichte communicatie de conversie wordt verhoogd. Hieronder staan enkele usp’s en behaalde resultaten. De zoekresultaatpagina is simpel gehouden om het scannen van de lijst prettig te maken. Achter elk zoekresultaat schuilt een popup met basisinformatie. In de achterliggende bedrijfsprofielen wordt meer informatie zoals cases, feedback en financiële status getoond. Met behulp van het nieuwe blog kan 12Build zich beter profileren als een kennis delend instituut. Het formulier waarmee gratis offertes kunnen worden opgevraagd hebben we op de schop genomen. Nu kan men online een offerteverzoek opmaken, bestanden toevoegen, deze versturen en ook de reacties monitoren.

Zie ook de backend die we voor 12build maakten.

 

12build.com