Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De eerste verschijnselen zijn vaak al voor het tweede levensjaar zichtbaar. Op den duur kunnen de aangetaste spieren niet meer gebruikt worden.

In de jaren negentig hebben ouders van kinderen met Duchenne zich verenigd in het Duchenne Parent Project. In opdracht van hen heeft 11EN1 een serie animaties geproduceerd om Duchenne patiënten en hun ouders wereldwijd te informeren over de vele zaken waar men in die situatie mee wordt geconfronteerd.

We hebben gekozen voor een realistische illustratiestijl. Zodat de weergegeven situaties goed herkenbaar zijn voor de patiënten. Een meer gestileerde stijl, met symbolische figuren en omgevingen, zou een te afstandelijk sfeer scheppen. Dit brengt daarentegen met zich mee dat de bewegingen beperkt moeten blijven.

Om deze informatie centraal te kunnen aanbieden hebben we ook een website gebouwd die alle filmpjes geordend weergeeft. De website is ook van belang om mensen aan te sporen mee te helpen met vertalen van de filmpjes. Zodat ook Duchennepatienten in arme landen eenvoudig toegang krijgen tot deze voor hen noodzakelijke informatie.

Hieronder vind je de eerste tien, kijk voor de overige filmpjes op DMD-care.org

DPP 1
DPP 2
DPP 4

Je vindt meer video’s in deze serie op DMD-care.org.