Hier is hoe u uw houtmeubilair er verontrustend uit kunt laten zien.

houtmeubilair

Er is gewoon iets van teruggewonnen of verouderd hout dat een rustiek of nonchalant gevoel geeft aan elke ruimte. Perfect voor het creëren van een meer huiselijke omgeving in wat zou kunnen voelen als een anders koude ruimte, heeft distressed hout een manier om elke kamer te verzachten. Maar als uw meubels nog steeds die recht-toe-recht-aan-de-winkel gloed hebben en u zich afvraagt hoe u hout kunt beschadigen, dan zijn er gelukkig verschillende manieren om een prachtig versleten look te bereiken, waarbij u geen van allen jaren hoeft te wachten om het te krijgen. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je hout er oud kunt laten uitzien, kun je de onbedorven stukken veranderen in voorwerpen met karakter. Hieronder leer je twee manieren om de tijd te bedriegen en je houten meubels en decor er uit te laten zien alsof het al jaren bestaat in plaats van vers uit de winkel.

Azijn / thee methode
Witte azijn
Staalwol
Glazen potten
Verfkwast
Zwarte thee
Warm water of water op kamertemperatuur
Schuurpapier
Plakwas of polyurethaan
Plastic handschoenen
Rags

Maak de azijnoplossing

De makkelijkste manier om hout te verouderen is met dingen die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Giet azijn in de glazen pot en vul deze ongeveer halverwege. Versnipper de staalwol en voeg het toe aan de pot. Laat de staalwol en de azijn minimaal 24 uur onbedekt in de pot zitten. (Als u het langer laat zitten, ziet het er donkerder uit – laat het alleen niet roesten, anders krijg je een oranje vlek). De azijn zal de staalwol doen oplossen.

Meng de thee

Als uw oplossing klaar is, meng dan heet water en thee in een andere glazen pot. De looistoffen in de thee zullen reageren met de staalwol- en azijnoplossing om een donkerdere afwerking te creëren.

Schuur het hout

Als uw werkstuk al geverfd of afgewerkt is, moet u het schuren voor het aanbrengen van de beits – anders hecht de oplossing niet aan het hout.

Verf op de thee

Gebruik de verfkwast om de thee op het hout aan te brengen. Laat de thee drogen en breng de oplossing vervolgens aan op het hout. Het verouderingsproces gaat verder als het droogt, dus u kunt beter wachten met het aanbrengen van een tweede laag van de oplossing.

Bescherm de finish

Wanneer u tevreden bent met uw pas verouderde hout, bescherm dan de afwerking met een pastawas of polyurethaan.

Commerciële Vlekmethode

Schuurpapier
Verfkwast
Warm water of water op kamertemperatuur
Plakwas of polyurethaan
Plastic handschoenen
Houtbeits
Rags
Schuur het hout

Begin met het schuren van het hout om eventuele coatings te verwijderen en een glad oppervlak te creëren. Als u een beits gebruikt die speciaal is ontworpen om een verweerd uiterlijk te creëren, zoals Varathane Weathane Weathered Wood Accelerator van Rust-Oleum, volg dan de instructies van de fabrikant voor het aanbrengen.

Borstel met water

Als u gewone houtbeits gebruikt om de look te doen, begin dan met het borstelen van het hout met water. Hierdoor kan minder van de beits in het hout worden geabsorbeerd.

Voeg de beits toe

Laat het hout een paar seconden drogen en borstel dan de beits op. Veeg overtollige beits onmiddellijk af met een doek. Laat het hout drogen en herhaal dit indien nodig. Afwerken met pastawas of polyurethaan.

Mechanische technieken

Als het gaat om verouderd hout, zijn een paar deuken en deuken een goede zaak. Deze trucjes kunnen worden gebruikt vooraleer een van de bovenstaande beitsmethoden te gebruiken. Je zult het nodig hebben:

Hamer
Metalen ketting
Nagels
Boor
Draadborstelboorhulpstuk
Schuurpapier

Gebruik gereedschap en andere voorwerpen om het hout te beschadigen. Probeer het te raken met een hamer, hamer of metalen ketting om kleine divots te creëren. U kunt ook de zijkant van een grote schroef in het hout drukken of de zijkant van een priem hameren om een lange kras te maken. Een sok of stoffen zakje gevuld met spijkers zorgt voor een onregelmatig patroon. Test de methoden op een stuk sloophout voordat u uw meubelstuk in elkaar slaat – u kunt altijd meer schade aanrichten, maar als u eenmaal begonnen bent, is het moeilijk om deuken af te trekken.

Maak structuur met een boormachine

Een draadborstelgarnituur verwijdert de zachte delen van het hout en laat de nerf glanzen. Plaats het hulpstuk in de boormachine en laat de borstel heen en weer lopen over het hout, met de nerf mee. Herhaal dit tot het hout structuur heeft. Werk af door het oppervlak licht te schuren.

Gaten toevoegen

Wormgaten zijn een handelsmerk van teruggewonnen hout. Om de look-minus te creëren, drijven de bugs een priem in het hout, waardoor een willekeurig patroon ontstaat. U kunt ook schroeven door een twee-voor-vier boren en deze gebruiken om kleine gaatjes in uw stuk te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...